söndag 11 augusti 2013

babybolognese.


För att klara av att gå upp och ner för gatan med stenar i gåvagnen behövs energi i form av pasta. Pasta bolognese närmare bestämt.

Jag gjorde min babybolognese så här:

500 g ekologisk nötfärs
500 g ekologiska krossade tomater
1/2 gul lök
7 st skogschampinjoner
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja att steka i
1 dl vatten
svartpeppar
2 st lagerblad
färsk basilika och oregano

Bryn färsen och ställ åt sidan. Hacka lök och champinjoner fint och bryn. Blanda ner köttfärsen och alla kryddor, pressa i vitlöken och häll över de krossade tomaterna. Häll över vattnet och låt puttra lääääänge. Räcker till mååånga måltider, jag frös in i 70 ml burkar som blir lagom portioner.

Jag serverade med Valles favvopasta - minipastastjärnor från Granarolo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar